На изпроводяк министърът на екологията Сандов ще посети Стара Загора утре

824
Министърът на екологията в оставка Борислав Сандов

Той обаче ще бъде в Зоопарка, в програмата му не е включено посещение на комплекс „Марица изток“, където и без това не е желан

Министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов ще бъде на посещение в Стара Загора утре, 15 юли. Той ще проведе срещи с кмета на общината Живко Тодоров, както и с новия директор на РИОСВ – Стара Загора, Диана Искрева от НПО „За земята“.

Заедно с кмета министър Борислав Сандов ще даде брифинг в пространството на обновения зоопарк, който ще започне от 11 часа. Двамата ще представят важни за развитието на региона теми, съобщиха от пресцентъра на Общината. Предполагаемата тема е свързана с отхвърления проект за инсталация за оползотворяването на боклука в община Стара Загора, която трябваше да се реализира със средства на инвеститора, и изграждането на нова клетка за депонирането му в землището на село Ракитница.

В програмата на екоминистъра в Старозагорско обаче не е планирано посещение в комплекс „Марица изток“, където миньори и енергетици се нуждаят от ясни отговори каква ще бъде тяхната съдба след влизане в сила на Плана за възстановяване и устойчивост. Представители на въгледобивното дружество авансово обаче съобщиха, че той не е желан посетител при тях. Тоест от Зоопарка в Стара Загора, чието лицензиране се забави близо 5 месеца, да поеме обратен курс към София.

Йовка НИКОЛОВА