Наставникът на „трикольорките“ покани 3 беройки за квалификацията със Сърбия

77

Двубоят в „Арена Самоков“ ще започне с минута мълчание в памет на жертвите от земетресенията в Турция и Сирия

Старши треньорът на женския национален отбор Стефан Михайлов избра 3 баскетболистки от шампиона и носител на националната купа „Берое – Стара Загора“, които да се готвят за мача с европейския първенец. Това са Теодора Динева, Радостина Христова и Цветомира Наумова. Освен тях за срещата с баскетдамите от западната ни съседка са поканени още 10 състезателки, обявиха от Българската федерация по баскетбол. Двубоят е последен от квалификациите за Евробаскет ‘2023 в Словения и Израел това лято. До момента „трикольорките“ са с три загуби и нямат шанс да се класират за шампионата на Стария континент.

Срещата със сръбкините е на 12 февруари, неделя, от 18 часа в зала „Арена Самоков“, а Михайлов събра избраничките си на 6 февруари, понеделник. Сред тях са и двете млади баскетболистки на „Рилски спортист“ – Деница Манолова и Моника Борисова, които ще имат шанса да направят дебюта си в женския национален отбор. Манолова пътува с отбора и за гостуванията на Сърбия и Хърватия през ноември, но не попадна в групата. Включването на Борисова пък е единствената промяна в 13-те спрямо миналия квалификационен прозорец, като тя е повикана вместо Евгения Нацкина.

Ето и състезателките, които Михайлов повика за лагера в Самоков: Гергана Иванова – от немския „Келтерн“, Карина Константинова – от исландския „Кеплавик“, Теодора Динева – от „Берое – Стара Загора“, Радостина Христова – от „Берое – Стара Загора“, Цветомира Наумова – от „Берое – Стара Загора“, Ива Костова – от френския „Льо Поаноне“, Борислава Христова – от румънския „Шепши“, Габриела Николова – от „Монтана 2003“, Моника Борисова – от „Рилски спортист“, Александра Петрова – от „Монтана 2003“, Катрин Стоичкова – от италианския „Емполи“, Александра Петрова – от румънския „Александрия“, и Деница Манолова – от „Рилски спортист“.

Мачът на женския национален отбор на България срещу Сърбия ще започне с минута мълчание в памет на жертвите от земетресенията в Турция и Сирия.

Освен тази среща, всички останали мачове тази седмица, които са администрирани от международната баскетболна централа – ФИБА, също ще стартират с минута мълчание.

(СН)