Напусна ни Владимир Каролев!

459

Отиде си една ярка личност! Поклон пред паметта му!

Икономистът Владимир Каролев почина тази нощ около 1 часа след близо шест месеца в кома, съобщиха от болница „Токуда“.

Той издъхна на 60-годишна възраст, след като не успя да се пребори с травмите от тежкото си падане в Пирин.

В началото на септември Каролев беше преместен от „Пирогов“ в „Токуда“ по искане на семейството му. Икономистът реагираше на външни дразнители, но състоянието му изискваше поддържащи грижи и възстановителни процедури.

Владимир Каролев пострада в планината при спускане със сплитборд в началото на май. Той беше открит в безпомощно състояние от планински спасители.

Роден на 31 юли 1961 година в град Варна, той завършва 35-а гимназия в София, след което служи войник в разузнавателно поделение в Мусачево. През 1986 година Каролев завършва международни икономически отношения във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ с две специалности – МИО и икономическа журналистика, през 1993 година магистратура по бизнес администрация в Университета на Албърта в Канада и през 2014 година задочна магистратура по икономика на недвижимите имоти в Университета Рединг, Великобритания.

Дълги години Каролев бе сред най-канените и уважавани български икономисти, желан гост в медиите, заради ярката си позиция и емоционалния си изказ.

Съболезнования за близките му!