Назначиха петорна психоекспертиза на обвиняем за убийство старозагорски бизнесмен

516
Обвиняемият за убийството Владимир Василев

Нова този път петорна психоекспертиза на обвиняемия за убийство бизнесмен Владимир Василев назначи петчленният състав на Окръжен съд – Стара Загора, като се аргументира с драстични разминавания между досегашните две експертизи.

Василев е на подсъдимата скамейка по обвинение, че на 24 март 2021 година умишлено е застрелял с два куршума в главата служител в една от фирмите му за бързи кредити – криминално проявения и вече осъждан Станимир Иванов-Стамбето. Убийството е било извършено пред брата на Василев – Милен, след като преди това са били изключени видеоохранителните камери в офиса на булевард „Цар Симеон Велики“ 142. За стрелбата е използван законно притежаван пистолет „Берета“. Минути след убийството Василев е позвънил в полицията, за да съобщи за случилото се, защитната му теза е, че е дръпнал спусъка при нападение от страна на Стамбето върху му с нож. При претърсването наистина е намерен нож, но той е бил в джоба на жертвата и не е изваждан.

Според тройната психиатрична експертиза, поискана от родителите на жертвата, които настояват за 450 бона кръвнина, 38-годишният Владимир Василев няма психични отклонения и може да носи отговорност за постъпките си. Експертите излизат със заключението, че обвиняемият е лидерстващ тип личност. У него била налице склонност към недостатъчно зачитане на нормите на обществото. Владимир Василев е известен на старозагорската общественост като притежател на над дузина фирми с разнородна дейност, но през последните години се е занимавал основно с бързи кредити. Семейството му притежава множество недвижими имоти, повечето от тях са били придобити от баща му, починалия преди пет години бизнесмен Младен Василев.

Христо ХРИСТОВ