Над 7000 лв. събра коледният базар в Павел баня, иницииран от родолюбци за местната общност

352
Днес представители на "Семейчовци" в кабинета на кмета отвориха кутията с дарения

Коледният благотворителен базар в Павел баня, иницииран от „местните Семейчовци“, тази година събра общо 7231 лв. В него се включиха както 15-те семейства, които по един или друг начин са свързани с курортния град, така също учениците и учителите от СУ „Христо Ботев“ и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, служители от общинска администрация – Павел баня, местни хотелиери и ресторантьори и хлебарят Митко Турийски. Коледният базар започна на 18 декември и продължи и в дните след Коледа.

Днес в кабинета на кмета Иса Бесоолу представители на „Семейчовци“ отвориха кутията с дарения и отчетоха спечеленото от продажбите през изминалите дни. Сумата от 7231 лв. ще бъде дарена на Община Павел баня, за да се подпомогне изграждането на две площадки: една спортна площадка за лица с двигателни увреждания и друга, която ще е изцяло детска площадка.

Събраната сума, с която ще се подпомогне изграждането на две площадки в Павел баня

Благотворителната инициатива на „Семейчовци“ се провежда за пета година в курортния град, а със събраните средства се подпомагат общински проекти с обществена значимост. Така със средствата от 2019 г. бе подпомогнато изграждането на спортна площадка в центъра на Павел баня.

„Благодаря на всички, които приеха благородната инициатива присърце и не се поколебаха да участват в събирането на средства в обществена полза. Винаги съм вярвал в хората и добрината им. Съпричастността им тези дни ми дава пълно основание да продължавам да го правя“, заяви кметът Иса Бесоолу, поздравявайки отново „Семейчовци“ за базара им с кауза.

(СН)