Наглост: Полицейският шеф искал да обсеби тото печалба от самотна жена

140

Зам-шефът на Трето РПУ в София е обсебил печалба от спортния тотализатор. Това е категорично установено, стана ясно на брифинг с участието на говорителя на главния прокурор Сийка Милева, предаде news.bg.

Полицаят е депозирал печелившия фиш и собствената си банкова сметка, за да получи печалбата от 12 000 лв.

Иначе самата сума била спечелена от възрастна жена, която сама отглежда дете. Именно жената е подала жалба през януари месец в районното управление, че е била обрана от джебчии в трамвай, като й липсвали документи, малко пари и тото фиш.

От Спортния тотализатор тя спечелила сумата от 12 000 лева, която не й е изплатена, тъй като печалби над 10 000 се изплащат по банков път в срок до 45 дни в посочена от нея банкова сметка.

Жалба била докладвана лично на заместник-началника на Трето РПУ, който, нарушавайки служебните си задължения, я изпратил на свой колега – началник сектор в СДВР. Това не е законов ред, а самата жалба не е била заведена в деловодно.

Интересното е, че в Спортния тотализатор постъпило писмо от началника на група в СДВР, с което писмо било отправено запитване кое е печелившото лице и каква е печалбата. В писмото изрично било указано цялата кореспонденция да се води с него и то на ръка.

Предстои прокуратурата да разкрие как заместник-началникът на Трето районно управление се е добрал до печелившия фиш.