Мустафа Карадайъ: Това, което се случва, е пълзящ преврат, опит за диктатура на умнокрасивитета

1195

„Лидерите на ПП трябва да бъдат арестувани за държавна измяна“, обяви Тошко Йорданов

„Това, което се случва, е пълзящ преврат, опит за диктатура на умнокрасивитета“, заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той се обърна към ГЕРБ с предупреждение: „Ако срамният брак, който се лансира по медиите между ГЕРБ и ППДБ стане реалност, хората ще нахлуят в Народното събрание, както на 10 януари 1997“.

В декларация лидерът на движението припомни т.нар. „голяма екскурзия“ през 1989 г. /процесът на масово изселване на български граждани от турското малцинство в страната/ и направи паралел с днешната ситуация.

„34 години след тези събития сме свидетели на тотален разпад на държавата и държавността. Умнокрасивитетът се опитва да се представи като заместител на държавните органи и институции. От медиите знаем как някои самонадеяни, самозабравили се нарушители на конституцията и на законите, на граждански и човешки права, няма държавни институции, се правят на Рамбовци и незаконно арестуват опозиционни партийни функционери, нахлуват в домове.

Днес се опитват да узурпират цялата власт и да разрушат службите за сигурност. Вече чуваме заявки как ще натикат в ъгъла и ще ликвидират опозиционни партии и лидери. Това е пълзящ фашизъм за налагане на диктатура на красивоумнитета. Какво още чакаме да се случи – това, което бе през 1996-1997 г.?“, изтъкна той.

Малко преди началото на извънредното заседание на НС Тошко Йорданов от ИТН коментира пред медиите: „Търсене на компрос с хора, кото искат да овладят силово държавата и службите и да нарушават законите, заявявайки го в прав текст не е компрос, а морално укоримо“. Според него компромис е останалите политическите партии без ПП да седнат и да говорят за експертен кабинет.

„Техните лидери трябва да бъдат арестувани за държавна измяна“, отбеляза той. „Ние на разговори с хора, които са държавни изменници няма да стъпим. Ако Кирил Петков и Асен Василев бъдат разкарани от ПП и си понесат законовите последствия. С някаква друга „Промяна“ може и да говорим, но с тази – не“, заключи Тошко Йорданов.

В материала е използвана информация от tribune.bg