Музикантът Петко Славов представя първия си роман в Стара Загора

90
Петко Славов ще изпълни пред старозагорци авторски песни по време на литературната среща

Първият роман „Въпреки любовта“ на музиканта и композитор Петко Славов ще бъде промотиран в Стара Загора. Литературното събитие ще се състои на 15 юни от 19:00 часа на едно от най-новите арт пространства в града – Водното огледало „Поетите на Стара Загора“.

Книгата ще бъде представена от писателката Яница Радева, която е и редактор на романа. Самият автор Петко Славов ще изнесе и кратък акустичен концерт с негови авторски песни в съпровод на китара.

Първият роман на Петко Славов „Въпреки любовта“ е камерна история за търсенето на пътя към другия. Търсене, което следва ритъма на съвременния свят, минава през изпитанията и самотата на емигрантския живот, доближава се до смъртта. Роман за взаимността, за любовта и болките й, за обичането чрез музика.

Петко Славов е роден в Казанлък, израства до фабриката за музикални инструменти „Кремона“. Поради тези обстоятелства му е трудно да реши дали повече обича да свири, или да пише. Странства като музикант по нощните клубове и барове на Норвегия, Швеция, Дания, Латвия, Естония, Исландия. Четиринайсет години е в бенда на шоуто на БНТ „Нощни птици“.

(СН)