Музикалната школа към Старозагорска митрополия обяви прием на деца и ученици

121

Музикалната школа към Старозагорска митрополия, създадена по инициатива на Старозагорския митрополит Киприан, обявява прием на деца и ученици на възраст от 5 до 19 години. Направленията, в които ще бъдат обучавани, са: детски църковен хор; музикална певческа школа – класическо пеене, камерна музика, вокална техника; музикални инструменти – пиано, виолончело и флейта, с преподаване на солфеж и теория.

Всички занятия са безплатни, като часовете и дните, в които се провеждат, са съобразени с училищните ангажименти на записалите се. Преподавателите: Мария Денкова, Пролет Пенчева и Полина Влахова-Петкова, не крият възхищението си от стремежа и старанията на учениците си и са категорични, че сред тях са бъдещите музикални звезди на страната ни. От Старозагорската митрополия припомнят, че от създаването на школата през 2020 година над 50 деца са преминали през уроци по пеене, вокално майсторство и пиано.

Подробна информация може да бъде получена от преподавателите на тел.: Мария Денкова – детски църковен хор и солфеж – 0899 644 448;

Пролет Пенчева – вокална техника, класическо пеене и солфеж – 0899 673 017.

(СН)