Музеят на фотографията организира Трети салон на казанлъшките автори

29

Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства очаква майсторите на изкуството на светлината – автори от град Казанлък и населените места в общината, за участие във Трети салон на казанлъшките фотографи.

Салонът се организира за трета поредна година. В първото му издание през 2018-а се включиха 42-ма фотографи от община Казанлък, които представиха 140 свои работи, а във второто – 46 автори с общо 111 творби.

През 2020-а година фотографският салон на Казанлък се организира през месец декември. За участие в него се приемат до три снимки от автор. Срокът за представянето на снимките на място в Музея на фотографията в Казанлък е до 20-и ноември, петък, включително. За Салона свои снимки могат да подават както фотографи – професионалисти, така и любители. Салонът няма ограничение в темите и е без конкурсен характер.

Снимките могат да бъдат цветни, монохромни, черно-бели. Творбите, селектирани за изложбата, остават във фонда на Музея на фотографията.

Специално жури ще определи творбите, които ще бъдат включени в изложбата от Салона, която ще се открие на 3 декември в залата за временни експозиции на музея.

(СН)