Момчил Ненов: Социалната политика на правителството е онзи позитив, с който БСП ще поиска доверието на избирателите

79
Народният представител от БСП Момчил Ненов

Старозагорският депутат е категоричен, че „Има такъв народ“ носи вината за проваления опит за съставяне на правителство

„БСП постъпи национално отговорно в опита за намиране на управленско решение. Подадохме ръка към всички партньори в доскорошното управление, за да се преодолее политическата криза и да не бъде допуснато страната да остане без редовен кабинет и неработещ парламент. За съжаление, „Има такъв народ“ провалиха този процес.“ Това заяви старозагорският депутат от БСП Момчил Ненов в коментар пред медията ни за окончателната развръзка около нереализирания трети проучвателен мандат за съставяне на правителство. Той определи като „детинско“ поведението на своите доскорошни коалиционни партньори от партията на Слави Трифонов.

Ненов разкри, че предложените от левицата политики, залегнали в програмата за управление, са се препокривали на 90% с исканията, изразени от „Има такъв народ“. По думите му единодействието на депутатите на Слави Трифонов с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ при гласуването на законодателния пакет, предложен от БСП в сряда, е знаково.

Припомняме, че вчера представителите на левицата реагираха остро срещу коментарите, които държавният глава Румен Радев направи при връщането на проучвателния мандат. Президентът обвини досегашните управляващи, че завещават тежка криза на служебния кабинет в сферата на енергетиката. От своя страна председателят на БСП Корнелия Нинова възрази на твърдението на Радев, посочвайки, че социалистите не могат да носят отговорност за ресора, който е даден на Слави Трифонов и „Има такъв народ“. От БСП обвиниха държавния глава, че е съучастник на разразилата се политическа криза и тласкането на страната към нови предсрочни парламентарни избори.

„Готови сме за предизборната надпревара“, заяви по темата Момчил Ненов. Според старозагорския депутат социалната политика на кабинета „Петков“ е онзи позитив, с който БСП ще поиска доверието на българските избиратели. Народният представител подчерта още, че от БСП ще продължат да работят за интереса на българските граждани.

Живко ИВАНОВ