Момче и момиче едва не загинаха при катастрофа край Крън

130
Мястото на катастрофата между мотоциклета и лекия автомобил на главен път I-5 край град Крън Снимка: Георги Манев

19-годишен младеж и с година по-малка от него девойка се борят за живота си в старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ след тежка катастрофа с мотоциклета си „Ямаха“ на главен път I-5 край град Крън.

Инцидентът, при който моторът се врязал в лек автомобил „Мазда“, е станал около 22:15 часа на 1 юли заради неспазен пътен знак „Б-2“ от страна на 66-годишния шофьор зад волана на японското возило.

В резултат на удара младежът е с порезни рани на лявата ръка и фрактура на лявото коляно, а девойката е с фрактура на левия крак в областта на бедрото, скъсани сухожилия на лявата ръка и комоцио. Не е установено наличие на алкохол или дрога при направените полеви тестове, образувано е досъдебно производство.

Почти по същото време пътни полицаи от Сливен са засекли два случая за движение на моторни превозни средства напук на всички правила в обратните ленти на автомагистрала „Тракия“. Пръв бил засечен 20-годишен жител на село Селиминово, който карал „Опел“ с туристическо ремарке в землището на село Дядово, малко по-късно аналогично нарушение предприел 32-годишен водач с „Опел Астра“, който шпорел на обратно в отсечката на територията на Старозагорска област. И на двамата са наложени глоби от по 1 000 лв.

Христо ХРИСТОВ