Момичетата на Таня Гатева – с трета победа над „абоната“ от Севера

67
smart

Двата тима ще се срещнат отново след около месец, вече в тамошната зала „Младост“

Баскетдамите на „Берое – Стара Загора“ се наложиха над „Монтана 2003“ и в третото дерби за сезона, този път с 89:73. Старозагорки подходиха сериозно към мача, взеха аванс още в първата част и след това го поддържаха до края. „Севернячките“ този път бяха по-близо до противника, но така и не получиха шанс да го изненадат като гост. Двата тима ще се срещнат отново след около месец, вече в тамошната зала „Младост“.

Интрига в Общинска спортна зала „Стара Загора“ имаше за по-малко от четвърт час игра. В първия период се мина през няколко смени на водачеството, след което домакините взеха десетина пункта преднина. „Монтана 2003“ имаше добри моменти в началото на втората част, но след като се доближи на пет точки изоставане, последва нова серия на беройки, която доведе до двуцифрена разлика.

Почивката дойде при 47:35, а в началото на второто полувреме момичетата на Таня Гатева вече се откъснаха с почти 20 пункта напред. Последва отпускане в редиците на домакините, от което гостите се възползваха, за да свалят пасива си под 10 точки и да спечелят четвъртината. „Берое – Стара Загора“ обаче не позволи изненада, мобилизира се в последната част и стигна до най-голямата разлика в края.

23 точки за победата наниза Виолина Кочева, а 20 – Радостина Христова, първата с 8 асистенции, а втората със 7 плюс 7 борби. 18 пункта вкара и Теодора Динева, а 15 добави Цветомира Наумова.

(СН)