Мобилен център за разделно събиране на отпадъци заработи в Казанлък

74

Първият мобилен център за разделно събиране на отпадъци работи в Казанлък от днес. Той е монтиран в центъра на града – на паркинга зад Пощата. Всеки ден от понеделник до петък, от 8:00 до 12:00 часа и от 14:00 до 18:00 часа всеки посетител ще бъде обслужен от служител на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ с насоки къде и как може да се освободи от натрупани отпадъци, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Гражданите ще могат да изхвърлят различни по род и по вид отпадъци – тонер касети, батерии, текстил и облекла, лекарства, бутилки и буркани, пластмаса, картони и хартия, опаковки от перилни и почистващи препарати и други. Община Казанлък има сключени договори за всеки отделен вид отпадък и той ще бъде извозен и предаден за рециклиране към съответната фирма.

На място гражданите могат да се запознаят и с платените услуги на Общинското предприятие за осигуряване на контейнери за едрогабаритни отпадъци, включително за строителни и извозването им до депото до село Шейново.

От Общинското предприятие заявяват готовност да реагират с подобрения в новата услуга според потребностите на казанлъчани, включително с разкриване на нови мобилни центрове. Желанието на Общината е да улесни гражданите при изхвърлянето на различен боклук и така да направи града по-чист и привлекателен.

(СН)