Млад американец ще преподава английски език в Гълъбово

328
Младият американски учител Кийгън Скот

За трета поредна година учениците от Професионалната гимназия по енергетика и електротехника (ПГЕЕ) в град Гълъбово ще имат възможност да подобрят езиковите си умения с помощта на американски учител. Благодарение на подкрепата на „КонтурГлобал Марица Изток 3“, които са първите изцяло корпоративни спонсори на учител по международната програма за образователен обмен „Фулбрайт“, Кийгън Скот от Охайо ще продължи да преподава английски език на децата и младежите от Гълъбово и през тази учебна година. Младият преподавател Скот вече има опит в работата с чуждестранни ученици, тъй като преди да пристигне в България през септември 2017 г. и да започне да работи с гълъбовските деца, е преподавал в Грузия. Той е един от 32-мата помощник-учители по английски език по програма „Фулбрайт“ в България през настоящата 2018/2019 учебна година и освен с възпитаниците на ПГЕЕ, ще продължи да работи и с децата, и младежите от останалите учебни заведения в Гълъбово.

Директорът на ПГЕЕ г-жа Цветковска връчи на директора на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ Алесандро Морето номинационния плакет за тазгодишния конкурс на „Центъра за приобщаващо образование“

На официалното тържество за откриването на новата учебна година директорът на гимназията Цветковска изказа специална благодарност на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ за подкрепата, като уточни, че само три професионални гимназии в цяла България, сред които и ПГЕЕ, ще имат уникалната възможност да приемат преподаватели по програмата. Цветковска обяви, че в знак на признателност за успешното партньорство ПГЕЕ е номинирала „КонтурГлобал Марица Изток 3“ за компания, даваща крила на българското образование в тазгодишния конкурс на „Център за приобщаващо образование“ и връчи на директора на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ Алесандро Морето номинационен плакет от инициативата.

Г-н Морето благодари за оказаната чест и изрази задоволството си, че партньорството между гимназията и компанията продължава и тази учебна година и призова младежите да се възползват от предоставената им възможност за езиково и професионално обучение, да се учат усърдно и прилежно, за да се превърнат в отлични специалисти за енергийния сектор на България.

(СН)