Младежи събират дарения за нуждаещи се в Стара Загора

141

Младежки общински съвет Стара Загора стартира петата кампания „Дари, за да зарадваш“. Идеята на Великденската инициатива е да се помогне на хората в нужда.

„Ние – младежите, а и всички граждани, към които се обръщаме, можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година. Ако искаш да зарадваш някого, направи скромно дарение на човек в нужда, за когото един топъл обяд или хранителен пакет означава много“, коментират организаторите. Те призовават в кампанията да се включи всеки, който има желание и може да отдели средства за поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълготраен срок на годност. Събраните продукти ще бъдат предоставени на социалната кухня към православния храм „Св. Паисий Хилендарски“ в кв. „Зора“.

Организаторите уточняват, че хранителните пакети (боб, ориз, леща, грах, макаронени изделия, нишесте, брашно, сол, захар, шоколад, олио или консерви) трябва да са с дълъг срок на годност и без нарушение на опаковката.

Даренията ще се събират в Младежкия дом, намиращ се на бул. „Св. патриарх Евтимий“ 176 – до 13 април, всеки работен ден от 8:30 до 21:00 часа. Повече информация може да бъде получена на тел.: 042 639 974, а за учениците – от представителя на Младежки общински съвет в съответното училище.

Благотворителната целогодишна кампания на Младежки общински съвет Стара Загора стартира през 2018 г. и продължава вече пета година. В миналогодишното коледно издание на кампанията над 800 кг хранителни продукти бяха дарени на социалната кухня в църковния храм „Св. Паисий Хилендарски“, които стигнаха до социално слаби семейства и самотни възрастни хора, имащи нужда и в делници, и празници от нашата подадена ръка. „Нека отворим сърцата си, за да дарим и зарадваме!“, призовават младежите.

(СН)