„Мини Марица-изток“ ще отбележи с богата програма Деня на миньора – 18 август

113

С три концерта и спортни турнири през следващата седмица най-голямото въгледобивно дружество в България „Мини Марица-изток“ ЕАД ще отбележи Деня на миньора – 18 август. Традиционното поднасяне на цветя и венци пред паметника на небесния закрилник на миньорите св. Иван Рилски в Раднево, с участието на ръководството и на всички поделения на минния комплекс, ще се състои на 16 август от 9:30 часа.

Масовият спорт е възродена традиция през последното десетилетие в „Мини Марица-изток“ ЕАД. Над 50 състезатели – мъже и жени от управлението и трите рудника за открит въгледобив, ще вземат участие в турнирите по бадминтон и тенис на маса в спортната зала на ММИ – Управление. Победителите ще получат купи, грамоти и парични награди.

Спортният празник по футбол ще се проведе на 16 август на стадион „Миньор“ в Раднево. В него ще участват 45 състезатели, а старт на двубоите на терена ще даде футболната легенда Петко Петков, почетен гражданин на Стара Загора.

Изпълнителният директор на дружеството Андон Андонов ще награди победителите с купи, грамоти и парични награди.

В полувремето много емоции на стадиона се очакват от състезателите по „теглене на въже“ от трите рудника, които са донесли редица спортни отличия на дружеството през годините. Победителите ще си тръгнат също с купи, грамоти и парични награди. Гласът на популярната изпълнителка Марижана Иванова ще допълни празничното настроение на стадиона.

В три последователни дни на сцената на Културния дом за празника на миньорите ще пеят Веселин Маринов, „Диана експрес“ и оркестър „Южни ритми“ с Тодор Кожухаров.

В празничните концерти ще се изявят още Танцов ансамбъл „Пловдив“, Спортен клуб „Импала“, Стара Загора, Балетна школа „Па де Кре“ и Фолклорно-танцов ансамбъл „Гергьовден“, Раднево.

В самия празничен ден, 18 август, в 11:00 ч. ще започне едночасов поздравителен концерт по Радио Стара Загора за ръководството, работниците и служителите на минното дружество.

(СН)