Малки художници ще сътворят 120-метрова рисунка в Казанлък

213

На Международния ден на детето – 1 юни, Община Казанлък, съвместно с МКБППМН, организира детски празник с много игри и забавления. Той ще започне в 10 часа в парк „Розариум“ и ще продължи до 11:30 часа. За веселото настроение на децата ще се погрижат аниматори от парти агенция „Слон – Балон“, подготвили весели и забавни игри. Предвидена е весела тематична украса с балони, музика, подаръци и добро настроение.

Паралелно с това от 11 часа също в парк „Розариум“ ще започне създаването на най-дългата рисунка на Казанлък – цели 120 метра, под мотото „Да рисуваме заедно Казанлък“ – проект на галерия „Ателието“ и Община Казанлък, посветен на 120-годишнината на Празника на розата. В инициативата могат да се включат всички малки и големи художници и гости на града, като оставят своя щрих върху платното. 120-метровата рисунка ще бъде показана пред гражданите и гостите на града на празничното шествие на 4 юни.

В 19:00 часа в Дома на културата „Арсенал“ ще започне традиционното детско шоу „Принцеси на розата“, в което ще вземат участие 24 момичета от подготвителните групи на всички детски градини в община Казанлък. В спектакъла ще се включат танцьорите от Клуб по спортни танци „Киара-Н“ с ръководители Николай Тенев и Антония Грозева, както и балетна школа „Па Де Кре“ – Стара Загора, с ръководител Кремена Костова, възпитаници на театрална студия към Народно читалище „Искра-1860“ с ръководител Мая Стоянова. Входът е свободен!

(СН)