Любомир Минчев: „Беше важно да продължим в Балканската лига“

96

На 7 април заралии приемат израелския „Апоел Гилбоа Галил“ в последен двубой от група „F“ на Балканската лига

След като баскетболният „Берое“ спечели домакинството си над северномакедонския ТФТ с 91:90, старши треньорът на тима Любомир Минчев заяви, че приема развоя на двубоя със смесени чувства. Старозагорци бяха по-добрият отбор през 3/4 от срещата, но в заключителните 10 минути допуснаха опонентът им да навакса изоставане от над 15 точки. За щастие, този път късметът се усмихна на „зелените“ и те взеха важния успех. С победата беройци се класираха в заключителния етап на надпреварата, а наставникът им заяви: „Играхме добре до третата част, но след това бяхме много бавни. Движехме се ходом и позволихме на противника да ни вкара много точки. Това показва ясно, че ние не сме във форма. През второто полувреме получихме 54 пункта. Недоволен съм от отношението, което показахме в заключителните минути. Имаше и някои грешни решения, но трябва да отбележим, че и умората повлия. Ще кажа отново обаче, че през първите три части играхме като отбор. Това е нещо, което ни липсваше в предишната среща. Продължаваме в турнира и от това съм доволен, защото бе важно…“

„Дабъл-дабъл“ за беройци в срещата записа центърът Седариан Рейнс. Американецът завърши с 11 борби и 23 точки, което му донесе коефициент от 34. Със същия брой отбелязани точки в мача бе и гардът Джими Гавин. Брейди Роуз добави 16 пункта.

В последния двубой от група „F“ на Балканската лига „Берое“ приема израелския „Апоел Гилбоа Галил“, а мачът е на 7 април.

Петър ПЕТРОВ