„Левски“ – „Берое“, е първото голямо дерби при волейдамите

54

„Зелено-белите“ ще участват на двудневен международен турнир в румънския град Констанца

Дербито на първия кръг в шампионата при волейдамите е между столичния „Левски“ и заралийския „Берое“. Все още не е ясна точна дата за началото на първенството, но се очаква то да стартира в края на октомври. Останалите мачове от дебютния кръг са: „Марица“ от Пловдив – „Перун“ от Варна, „Казанлък“ – „Раковски“ от Димитровград и „Славия“ – ЦСКА…

„За нас е без значение кога ще срещнем „Левски“, така или иначе това е жребий“, коментира старши треньорът на „зелено-белия“ отбор Петър Дочев.

„Корав отбор ни се падна в първия кръг, миналата година се преследвахме в класирането и само точка ни раздели от среброто. Сега съм сигурен в успешната ни подготовка, тренираме здраво и то двуразово в Стара Загора. Очаквам добра игра в столицата, вероятно първият мач ще е на 25-26 октомври. Подготовката ни цели добра кондиция, сигурен съм, че и двата тима ще покажат силна игра,“ добави наставникът.

От утре беройки са на път, за да участват на двудневен международен турнир в румънския град Констанца. „Отиваме за купата, търсим обиграване и опит. До края на месеца селектираме и момичета от школата, които да подсилят жените“, коментираха от щаба на старозагорския тим.

(СН)