Културен дом „Стара Загора“ чака днес Бала на спортиста

88

Тази вечер от 18 часа в Културен център „Стара Загора“ ще се проведе традиционната церемония „Спортист на годината“ за 2022 г. Общо девет са категориите, в които ще бъдат отличени най-добрите от най-добрите за изминалата година. За първи път ще бъде връчена награда за успехи на спортен клуб, занимаващ се с деца със специални образователни потребности. По време на Бала на спортиста ще бъдат връчени още приз „Най-перспективен състезател за 2022 г.“, както и „Награда за юбиляра“, „Награда за ветерана“, „Награда за нестандартни спортове“, „Награда за принос в развитието на спорта в училищата“, „Награда за най-добър отбор“, „Награда за треньор No1“. В края на бляскавата церемония ще бъде връчено отличието „Спортист на годината“ за 2022-ра.

Комисията, оценяваща спортистите, бе председателствана от ресорния зам.-кмет Красимира Чахова, а в нея влизаха началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов, както и и водещите спортни журналисти в Града на липите Стефан Стефанов (zarata.info), Георги Геренов („Старозагорски новини“) и Христо Вълков (Радио Стара Загора). След конструктивни дебати комисията стигна до съгласие, касаещо подредбата на най-изявените спортисти, младите надежди, ветераните и треньорите в Града на липите…

Балът на спортистите е емблематично събитие и отдава почит към всички, които влагат усилия да поддържат спортната слава на Стара Загора. Форумът обещава богата съпътстваща програма.

(СН)