Красимир Вълчев ребром: Денков е човек без собствено мнение. Номиниран да бъде кукла на конци

1787
Двама бивши колеги - Красимир Вълчев и Николай Денков

Красимир Вълчев: Денков е човек без собствено мнение. Номиниран да бъде кукла на конци

Той няма качества да бъде министър-председател, категоричен е старозагорският депутат и бивш министър на образованието

Тежко, но откровено признание направи във фейсбук профила си старозагорският депутат Красимир Вълчев по адрес на свой бивш колега – министъра на образованието и настоящ кандидат за премиер от ПП-ДБ акад. Николай Денков.

„Денков няма качества да бъде министър-председател. Личностни, професионални, морални. Има безспорни научни постижения и качества, но качества за управленец и държавник няма.“ Това написа във вторник Красимир Вълчев, който според проучване на КТ „Подкрепа“ беше определен като най-добрия министър на образованието през последните 15 години.

По думите му на Денков му липсва „лидерство, отговорност и решителност да отстоява каквито и да е ценности“.

Публикуваме позицията на Красимир Вълчев във ФБ.

Денков няма качества да бъде министър-председател. Личностни, професионални, морални. Има безспорни научни постижения и качества, но няма качества на управленец и държавник.

Липсва му лидерство, отговорност и решителност да отстоява каквито и да е ценности.

От записа се чу, че му липсват и морални качества. По-благовидното лице, готово да изпълнява болшевистките и разрушителни политики на „промяната“.

Човек без собствено мнение. Номиниран, за да бъде кукла на конци на Асен Василев.

Като министър на образованието и науката демонстрира предимно арогантност и лицемерие. Провали се във всичко, с което се захвана. Заради неумението си да чува различни гласове и да работи с хора.

Лицемерно развяваше знамето на деполитизация на образованието, докато правеше политически назначения и търгуваше училищни земи срещу подкрепа за изборите.

Системата на образованието го изпрати с колективна въздишка на облекчение. Последните дни десетки хора от системата ми се обадиха и писаха с молба да не го подкрепяме и допускаме до каквато и да е управленска позиция.

Предложението му за министър на образованието и науката – Генка Петрова, е доказателство за безотговорното му отношение към системата. Основното й качество е, че е близка до Денков – участвала е в най-много проекти във фармацията с него. Липсва й управленски капацитет. Няма и мисия да работи за образованието. Но явно се е „подписала с кръвта“ си, че ще назначава „наши хора“.

Жалко, защото образованието е тема, по която можем да водим смислен и позитивен разговор и да търсим общи решения. И система, в която има много достойни хора за министри.

(СН)