Красимир Вълчев, ГЕРБ: Нови избори са по-малкото зло от запазване на агонията

188
Старозагорският народен представител Красимир Вълчев

Сваляне на правителството на Кирил Петков и нови предсрочни избори очакват от ГЕРБ като развитие на политическата обстановка в страната. Бившият образователен министър и настоящ депутат от Старозагорски регион Красимир Вълчев коментира пред „Старозагорски новини“, че предсрочен парламентарен вот е по-малкото зло от запазване на настоящото управление.

„В рамките на този парламент не се вижда никаква възможност за стабилно мнозинство. Продължаване на живота на това Народно събрание би било агония за държавата“, подчерта Красимир Вълчев.

Припомняме, че по инициатива на ГЕРБ бе внесен вот на недоверие към правителството с тема – финансова политика. Във вторник ще бъдат проведени дебати в пленарна зала, след което в сряда ще се състои гласуването, което може да свали кабинета. „Правителството се провали в абсолютно всички сфери. Показа неспособност да се справя с кризите“, аргументира позицията на ГЕРБ Красимир Вълчев. Той обвини финансовия министър Асен Василев, че не е реагирал навреме, за да пресече нивата на инфлацията, които виждаме в момента в страната. Вълчев подчерта, че адекватно компенсиране на бизнеса е можело да минимизира ръста в цените. Според народния представител настоящото управление оперира с най-лошия възможен бюджет за последните 25 години.

Красимир Вълчев разкритикува правителството, че целенасочено е прекратило договора с „Газпром“, за да вкара посредници в процеса на доставки на газ за България. „Това допълнително оскъпява производството у нас и помпа инфлацията“, категоричен бе Красимир Вълчев.

Август ИВАНОВ