Край на тапата за морето по АМ „Тракия“

505

Утре пускат и второто платно от ремонтирания 23-километров участък между Чирпан и Стара Загора

Утре, 22 юли, след 14 часа ще бъде пуснато движението в платното за София по ремонтираните над 23 км от автомагистрала „Тракия“ в участъка между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“. С възстановяването на трафика завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък между Чирпан и Стара Загора, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

С ремонта на 23-километровия участък приключи и започналото през октомври м.г. поетапно обновяване на общо 52 км участък от АМ „Тракия“ (от 156-и до 208-и км), който е в експлоатация от 2007 г. На 16 юли беше пуснато движението в платното за Бургас в отсечката между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“. В края на април т.г. завърши ремонтът на 16.5 км (от 168-и до 184-ти км) между връзката с АМ „Марица“ и п. в. „Чирпан – изток“, а през миналата година – на 12 км от автомагистралата, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“ (от 156-и до 168-и км), припомнят от АПИ.

Трасето е с възстановена носимоспособност на пътното тяло по метода студено рециклиране, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Строителните работи включваха още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на общо 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик. Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи.

(СН)