Коледните базари в Стара Загора започват на 1 декември

349

Коледните и новогодишни базари в Стара Загора ще се провеждат в периода от 1 декември до 7 януари включително. Заявления за участие в тях ще се приемат от 8:30 ч. на 14 ноември до 17:30 ч. на 27 ноември, включително, в административните бюра в града, съобщиха от пресцентъра на Общината.

13 ще са дървените къщички с площ по 6 кв. м, които ще са разположени в центъра на града. На територията на АБ „Изток“ са определени следните места: тротоарната площ пред магазин „Боруй“, пред читалище „Св. Климент Охридски“, пред бившия магазин „Битова химия“, както и на кръстовището на ул. „Августа Траяна“ и бул. „Патриарх Евтимий“ (пред Младежки дом).

В западната част на Стара Загора за базар са определени пространствата, намиращи се южно от бул. „Цар Симеон Велики“ No 39, северно от бул. „Цар Симеон Велики“ No 2 и в кв. „Три чучура-център“, северозападно от подлеза.

Коледно-новогодишният базар в кв. „Зора“ ще бъде на централния му площад.

Отредените площи в кв. „Железник“ са до автобусна спирка No 1 на ул. „Загорка“, до кафене „Съни“ на ул. „Младост“, както и до блок No 37 на ул. „Ген. Иван Пашинов“ No 37.

На територията на коледните и новогодишните базари е разрешена продажбата само на детски играчки, дребни подаръчни комплекти, коледни аксесоари, скара, вурстове, вино и пакетирани захарни изделия. Забранена е търговията с цигари и алкохолни напитки с действително алкохолно съдържание по обем над 18% vol., пиротехнически изделия и взривни вещества, които създават опасност за живота и здравето на гражданите, както и конфекция, трикотаж, бельо, промишлени стоки.

Заповедта на кмета и необходимите документи за разрешение, както и определените 20 места за продажба на коледни дръвчета в Стара Загора са публикувани на официалната страница на Община Стара Загора.

(СН)