Коледна светлина огря тази вечер Стара Загора

867

12-метрово живо дърво, накипрено в празнични одежди в центъра на града, засия в хиляди светлинки

Тази вечер Стара Загора засия в хиляди светлини, с което беше даден старт на красивите коледно-новогодишни празници.

Малките талантливи артисти от Детско-юношеска студия за опера и балет към Държавна опера – Стара Загора, изпъстриха площада с усмивки преди запалването на светлините на коледното дърво в центъра. Стотици гости на празника пред Общината се включиха с аплодисменти на песните „Коледна елха“, „Пей, звънче“ и „Повярваш ли“. Как точно се веселят „куклите“ в коледната нощ, далеч от хорски погледи, по емблематичния балет на Чайковски „Лешникотрошачката“, грациозно показаха малките изпълнители от студията.

„Пожелавам ви една красива, изпълнена с любов и щастие Коледа! Нека има уют и здраве във всяко семейство. Нека след тази трудна и изпълнена с предизвикателства година посрещнем една нова – благодатна и успешна!“, отправи поздрав зам.-кметът Милена Желева.

На площада пристигна и очакваният специален гост – Дядо Коледа, за да напомни, че в предстоящите светли дни е хубаво да отнесем у дома частица от вълшебството, което се спотайва в декемврийските празници. „Навсякъде по света съм бил, но толкова топло и хубаво не помня да са ме посрещали! Затова искам да подаря на голямото старозагорско семейство, искам да подаря нещо наистина специално – „Танцът на Царицата на снежинките“, каза белобрадият старец.

Малко след магичния снежен танц със светещи пойове, под акомпанимента на валсови ноти настана най-важният момент – блесна в светлина огряна Стара Загора.

Празничната украса озарява улици, булеварди, паркове и градини. Тематични светлини греят и в Зоопарка.

От Община Стара Загора пожелаха на всички жители и гости на града здраве и щастие!

(СН)