Кметът на Мъглиж – с два приза от националния конкурс „Кмет на годината 2022“

207

Д-р Душо Гавазов и кметът на Стара Загора Живко Тодоров бяха удостоени с наградите си от вицепрезидента Илияна Йотова

Кметът на Мъглиж д-р Душо Гавазов беше удостоен днес с два приза – „Кмет на годината“ за 2022 г. и „Кмет на гражданите“ в категорията „Малка община“ в 10-ото юбилейно издание на националния конкурс „Кмет на годината“. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи приза „Кмет на гражданите“ за Голяма община.

Наградите им бяха връчени от вицепрезидента Илияна Йотова.

Над 72 хиляди българи дадоха своя глас и избраха победителите в онлайн гласуването на националния конкурс, организиран от Kmeta.bg. Тържествената церемония по награждаването се състоя днес в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк.

За по-голяма независимост от централната власт и повече самостоятелност на местната власт призова вицепрезидентът по време на церемонията. „Надявам се в следващия български парламент да има повече грамотни и просветени хора, които да изготвят необходимото за това законодателство“, посочи Йотова.

„Конкурсът „Кмет на годината“ носи положителен заряд. За съжаление, свикнахме да се давим в негативни класации. Имаме нужда от положителни новини и от положителен пример. Местната власт е положителният пример за работа в името на гражданите“, изтъкна в приветствието си вицепрезидентът. Йотова благодари на организатора на конкурса за усилията и амбицията да показва успехите на българските общини, тъй като в публичното пространство те не са достатъчно видими.

Церемонията по награждаването ще бъде излъчена на 9 октомври от 23:05 часа по БНТ.

(СН)