Кметът Бесоолу празнува рождения си ден с откриване на детска градина

263

С откриване на обновената сграда на детската градина в с. Долно Сахране кметът на Община Павел баня Иса Бесоолу отбеляза вчера рождения си ден, защото, както самият той се изрази: „перспективата за развитие на общината е в децата“.

За 2022 г. в общинския бюджет на Павел баня ще бъдат заложени допълнителни средства за детското заведение, които ще покрият разходите по преместване на кухненския блок. Сега той е разположен в съседна на детската градина сграда. Намерението на кмета Бесоолу е кухнята да се помещава в сградата на самата градина.

Иначе ремонтните дейности в детското заведение започнаха през октомври 2021 година по проект „Красива България“, спечелен в мандата на Иса Бесоолу – „Внедряване на мерки за енергийна ефективност и извършване на съпътстващи СМР (включително основен ремонт на покрив)“.

Подменени са покривната конструкция и дограмата. Сградата е санирана, като е направен ремонт и на санитарните помещения за 25-те деца, които посещават градината. Леглата им също са подменени с нови, а самото помещение – разширено.

Детската градина се посещава не само от децата на живеещите в село Долно Сахране, но и от тези от селата Горно Сахране, Асен и Скобелево.

(СН)