Клошар рани с нож „колега“ и го остави да умре

174

64-годишен жител на Стара Загора е задържан първоначално за 72 часа с прокурорско разпореждане по обвинение в причиняване на смърт броени часове след като в полуизоставена постройка в квартал „Самара 3“ е бил намерен труп на клошар.

Смъртта на бездомника е открит от съседи на руината, които установили, че 62-годишният С. Р. е починал от огромна кръвозагуба в резултат на порезна рана в подмишницата.

Предполагаемият извършител на убийството, отдавна останалият без собствено жилище Димитър Димитров, е бил закопчан от полицаите, преди дори да изтрезнее, първоначално той дори не помнел за какво са се скарали със събутилника си Стоян Р.

Срещу Димитров е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие умишлено нанесена телесна повреда: престъпление по чл. 124, ал. 1 от НК.

Скандалът между жертвата и убиеца му е избухнал след изпиване на голямо количество алкохол през нощта на 7 срещу 8 февруари. В хода на пиянския скандал по-възрастният мъж извадил нож и порязал ръката на събутилника си, след което продължил да се налива с ракия. По някое време установил, че Стоян е издъхнал и само преместил трупа му в другата стая, след което заспал.

По делото се извършват процесуално-следствени действия: разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза и др.

Предстои наблюдаващият досъдебното производство прокурор да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Христо ДИМИТРОВ