КАТ се ангажира с допълнителен патрул за земеделското изложение край Стара Загора

120
"Бата Агро" преди пандемичната 2020 г.

Във връзка с откриването на най-мащабното земеделско изложение у нас – „Бата Агро“, на 1 юни на територията на бившето летище край Стара Загора от „Пътна полиция“ съобщиха, че са предвидили допълнителен патрул, който ще има за цел да регулира и подпомага движението в района.

Заради ремонта на отсечка от АМ „Тракия“ трафикът в района на летище Стара Загора понастоящем е интензивен, което може да затрудни част от посетителите. С допълнителния патрул от страна на „Пътна полиция“ от една страна ще се намали потенциалният риск от инциденти, а от друга ще се създаде по-лесен достъп до изложението, което ежегодно е посещавано от хиляди производители в земеделския сектор. Това съобщи за „Старозагорски новини“ началникът на сектор „Пътна полиция“ Бончо Славов. Той уточни, че екипът на „Пътна полиция“ ще бъде на мястото от сутрин до вечер.

След пандемичната 2020-а тази година в изложението „Бата Агро“, чийто организатор е Българска асоциация на търговците на агротехника, заявки за участие са подали над 180 компании от сектора. Те ще представят на земеделските производители от страната най-модерните решения за техните стопанства. Машините вече са разположени на пистата на някогашното летище в очакване на официалното откриване и първите посетители.

Петдневното изложение ще премине при специален протокол за организиране и провеждане в условията на пандемия, който ще се спазва от организатора, всички участници и посетители. Всички щандове ще бъдат открити и с постоянен достъп на свеж въздух в изложбените и общите помещения. Също така е организирана навигация на трафика от посетители с еднопосочно движение и отделни точки за вход и изход в изложението. Ще се спазва физическа дистанция от 1.5 метра, а носенето на лични предпазни средства, покриващи носа и устата, е задължително.

Живко ИВАНОВ