Касова бележка от 55 ст. донесе на заралийка 50 000 лева от НАП

232

Женско трио триумфира на финала на трети сезон от Лотарията

Жителка на Стара Загора ще посрещне Коледните празници с 50 000 лева по-богата, след като името й бе изтеглено на случаен принцип днес в Лотарията с касови бележки на Национална агенция за приходите. Неделина Колева спечели голямата награда в третия, последен сезон на Лотарията с касов бон на стойност 0.55 лв. В понеделник в ефира на bTV водещите Павел Колев и Ицака изтеглиха още двама печеливши – месечен и седмичен. Павлина Христова от Добрич е късметлията за декември, която спечели наградата от 2000 лв., а русенката Мария Пеева – таблет с ретина дисплей.

От началото на третия сезон на инициативата за участие са регистрирани над 20 милиона касови бележки на обща стойност 270 милиона лева, като над 2 милиона от тях са сканирани чрез мобилното приложение на НАП и нововъведения QR код на бележките, съобщиха от пресцентъра на НАП.

И след края на Лотарията мобилното приложение на НАП ще продължи да е от помощ на потребителите и чрез него те ще следят истински ли са касовите бележки, които търговците им издават. Над 150 000 души ежедневно действат като данъчни инспектори, проверявайки касовите си бонове с мобилното приложение. Повечето касови апарати вече печатат бележките с кодове, а до края на януари 2020 година те ще станат задължителен реквизит за всеки касов бон, уточниха от приходната агенция. Освен с функция „данъчен инспектор“ мобилното приложение предлага и навигация до офисите на НАП, справка за здравноосигурителен статус, данъчен календар и справка за регистрация по ДДС.

Мобилното приложение на НАП е безплатно и се предлага за

iOS https://apps.apple.com/bg/app/nra-mobile/id1055673232 и
Android https://play.google.com/store/apps/details?id=io.uslugi.nramobile&hl=bg устройства.

(СН)