Кандидат-студенти от 10 държави проявяват интерес към Тракийския университет

71

Кандидат-студенти от 10 държави проявяват интерес към приемните изпити в Тракийски университет – Стара Загора, сочат данните за проследяване чрез системата, с която работи IT-отделът на висшето учебно заведение в онлайн-приема.

Сред тях най-силен е интересът на кандидати от Обединеното Кралство, следвани от Испания, Австрия, Германия, Гърция, Украйна, САЩ, Кралство Бахрейн и Канада.

Системата показва още, че от българските кандидат-студенти Тракийският университет е най-предпочитан от жители на София – 21%, на второ място с близо 12% са от Стара Загора, следвани от Пловдив, Бургас и Кърджали.

Най-много от кандидатите са във възрастовия диапазон от 25 до 34 години – 33.5%, и от 18 до 24 години – 27.5%, като близо 70% от тях са жени и 30% – мъже.

Всеки, който желае, може да кандидатства онлайн с няколко лесни стъпки на адрес: http://priem.uni-sz.bg/.

От Тракийския университет припомнят, че приемът на документи за кандидат-студентите, които ще се явяват с изпит, продължава до 26 юни на място, онлайн и в бюрата на ЦКПИ и НАПС в страната, а тези, които ще участват в класирането с оценка от държавен зрелостен изпит, ще могат да подадат заявления в Тракийски университет до 3 юли.

За чуждестранните студенти, които искат да участват с английските програми за медицина и ветеринарна медицина, предстоят още две кандидатстудентски изпитни сесии на английски език – в края на месец юли и в края на месец август.

(СН)