Каналджии, дружки от килията, влизат отново в затвора

95

След сключено споразумение, одобрено от Районен съд – Чирпан, двама столичани, обвиняеми в каналджийство, ще прекарат следващите 8 месеца в затвора при първоначален строг режим зад решетките.

31-годишният Георги К. и 51-годишният Карол са с дълги кримибиографии, на два пъти са изтърпявали присъди в една и съща килия, разказаха запознати. Те са били задържани на 10 юни м.г. по трасето на АМ „Тракия“ на км 170 при превозването на шестима мароканци, като всеки един от нелегално влезлите в страната трябвало да заплати за „услугата“ по 100 евро при достигане на крайната дестинация – малък хотел в центъра на София. Използвани са били два леки автомобила, единия от които играел ролята на пилотираща кола от началния пункт в района на Бургас.

„Пежо“-то с мигрантите управлявал Георги К., а в пилотката били Карол С. и третият обвиняем – 37-годишният Жеко Т., който обаче отказва да признае вината си и делото срещу него ще се гледа по общия ред. Двамата признали вината си, ще трябва да заплатят и по 3 000 лв. глоба.

Петър ХРИСТОВ