Казваме НЕ на „Зелената сделка“, ще защитим българския въгледобив, ако се наложи и по площади, и магистрали

2860
Част от кандидатите за народни представители от Старозагорски избирателен район на коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република"

Това обяви в Стара Загора водачът на листата на коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“ Красимир Янков

„Не“ на „Зелената сделка“ на ЕС, за българския въгледобив и производството и връщане на достойнството на хората. Зад тази категорична позиция застават кандидатите за народни представители от 27 МИР – Стара Загора, на коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“. Водач на листата на лявото обединение в областта е Красимир Янков – народен представител в 42-ри, 43-ти и 44-ти парламент. Формацията се явява с листа от 11 кандидати. Предприемачите Дочо Шиков и Иво Тонев заемат втората и третата позиция при кандидат-депутатите на обединението, на четвърта позиция е журналистът от Казанлък Яница Станчева, която е от гражданската квота.

Медията ни припомня, че „архитект“ на новата предизборна коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“ е бившият премиер Жан Виденов. В нея влизат 4 партии: социалистическата партия „Български път“ с председател проф. Ангел Димов, политическата партия „Българска прогресивна линия“ с председател Красимир Янков, политическата партия „Възраждане на отечеството“ с лидер Николай Малинов и политическата партия „Партия на българските комунисти“ с лидер Иван Пенчев.

„Ние носим промяната“, заяви водачът на старозагорската листа Красимир Янков. Той определи една от ключовите цели пред партията – спиране на „зелените“ рестрикции на Брюксел върху минната индустрия в България. „Днес страната ни отново е поставена пред избор. Ние ще защитим отечеството и Конституцията. Няма да правим компромиси в опита ни да освободим страната от олигархията“, обяви Янков.

От лявата коалиция поеха ангажимент пред миньори и енергетици от комплекса „Марица изток“ да бранят българския въгледобив и работните им места. И дадоха заявка, че ако се наложи, ще бъдат с тях на площадите и магистралите в отстояване бъдещето на комплекс „Марица изток“.

„Ще се противопоставим на зелените политики така, както го направиха други страни-членки на ЕС като Полша, Чехия и Германия. Нищо не е свършило. Страната ни отдавна изпълни изискванията за намаляване на вредните емисии и внедряване на ВЕИ“, подчерта Красимир Янков.

В Стара Загора коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“ си постави за цел да привлече и онези над 20 000 гласоподаватели на БСП през 2017 г., които са останали разочаровани от нейното поведение през изминалите 4 години. „Ще убедим левите хора с честност! Трябва да върнем достойнството на труда на предприемчивите българи, които създават работни места“, заяви Красимир Янков. В областта на данъчната политика формацията се обявява за промяна на „плоския данък“ и въвеждане на прогресивно данъчно облагане.

От коалицията съобщиха още, че подкрепят членството на страната ни в НАТО, но се обявиха за това България да бъде зона на мира, Черно море да бъде зона на мира и за приятелска политика спрямо Русия.

„С България в сърцата ще работим за отечеството ни. Ние сме родолюбци, патриоти и още отстояваме българския суверенитет“, декларираха кандидатите за народни представители от „Ляв съюз за чиста и свята република“, която ще се яви на изборите на 11 юли под No 17.

Живко ИВАНОВ