Казанлъшко парче против обгазяванията оглави рок класация

136

Надя Тончева и Митко Вакарелов са автори на „Не се предавай“, песента е лайтмотив във филма „Апокалипсис до поискване“

След като миналата седмица песента „Не се предавай“ беше втора, снощи тя оглави популярната рок класация „Черната овца“. Автори на рок парчето са популярното музикално семейство от Града на розите – Митко Вакарелов и Надя Тончева. Песента бе създадена миналото лято специално за новия български игрален филм „Апокалипсис до поискване“ на сценариста и режисьора Петър Марчев. Замисълът на новата кинолента е „да разлае кучетата“ – припомняйки перипетиите около драматичните обгазявания на Стара Загора и Розовата долина вследствие незаконните дейности на военния полигон и да разбуди гражданското общество, тъй като се задава нова опасност за здравето на хората край Горно Сахране.

В момента пълнометражната лента на „Апокалипсис до поискване“ се монтира от студентката четвъртокурсничка в НБУ Анна-Мария Танева, но премиерата й вече е програмирана в рамките на тазгодишните Празници в долината на тракийските царе и ще събере многобройна публика под откритото небе на „Тюлбето“.

Авторите на песента и на филма благодарят от сърце за подкрепата на казанлъшката общественост! „Ако продължите да ни подкрепяте, „Не се предавай“ има шанс да стане „Песен на месеца“. Може да гласувате за нея, като изпратите на мейл radiotop@abv.bg текстово съобщение „Гласувам за песента „Не се предавай“. Разрешено е да се гласува по веднъж на ден от един мейл адрес“, припомниха Надя Тончева, Митко Вакарелов и Петър Марчев.

„Черната овца“ е създадена от водещия Васко Влахов, а отскоро класацията се излъчва по Радио Zara и може да се слуша всеки вторник от 21 часа, с повторение в неделя.