Казанлъчанин свири заедно с Рони Ромеро от легендарния Rainbow

649
Джовани Дундаков

Джовани Дундаков е възпитаник на НХА, но поддържа живи семейните музикални традиции

24-годишният Джовани Дундаков е артистична личност – учил е в казанлъшката Художествена гимназия, завършил е Националната художествена академия и се занимава професионално с дизайн. Но, тъй като кръвта вода не става, младият казанлъчанин не изневерява и на музикалните традиции на своето семейство. Баща му, Мирослав, е популярна личност в средите на казанлъшките групари и всяка година организира страхотен джемсешън за музикантите от Града на розите, които свирят навсякъде по света. Тези музикални празници се случват в ресторант „Лагуна“. А дядото на Джовани – Иван Дундаков, е автор на актуалния химн на Казанлък, който бе изпълнен за пръв път пред публика на тазгодишния празник на града.

Джовани Дундаков е кийбордист и свири с много музиканти. Но, изненадващо и за самия него, това лято бил поканен да свири с групата на легендата Рони Ромеро. Нa фeнoвeтe нa рoка имeтo Рoмeрo говори много. Чилийcкият музикaнт cтaвa извecтeн кaтo coлиcт нa рoк групитe Lоrds оf blасk, Thе fеrrymеn и най-вече на легендарния Rаinbоw на рок-динозавъра Ричи Блекмор. Прeз 2019 гoдинa, кoгaтo e в апогея нa cвoятa кaриeрa, Рони ce приcъeдинявa към cупeргрупaта нa д-р Милeн Врaбeвcки Intеlligеnt Musiс Prоjесt, с която записват няколко албума и концертират в страната и Европа.

Рони Ромеро

Джовани и Рони Ромеро са свирили заедно на частно парти на мощна IT-фирма в София. Очакванията са, че запомнящите се изяви на артистичния казанлъчанин ще продължат. Още повече че младият талант е получил предложение да се снима в музикален филм със заглавие „Острижи ме, ако можеш“, който е замислен като българския отговор на легендарния филм на Милош Форман „Коса“.

Петър МАРЧЕВ