Казанлък отново даде заявка за развитието си като атрактивна туристическа дестинация със собствен облик

118
Заседанието на Консултативния съвет по култура и туризъм в Казанлък

С представяне на актуалната информация и предстоящото обявяване на обществени поръчки по дейностите на проекта „Светът на траките“ днес в Казанлък започна първият Консултативен съвет по култура и туризъм в новия мандат на кмета Галина Стоянова. Под нейно председателство в новия Консултативен съвет са включени представители на туристически сдружения, ресторантьори, хотелиери, културни институти, общественици и медии.

„В сравнение с предишни години съставът на Консултативния съвет е разширен с много нови представители, утвърдени имена в туристическия бранш, поканени в лично качество. Разширен ще бъде и обхватът на обсъжданите общественозначими теми“, съобщи при откриване на заседанието Сребра Касева, началник „Кабинет“ на кмета. Тя уточни, че целта е всеки с професионалния си опит да успее да допринесе максимално за постигането на приоритетите за утвърждаването на Казанлък като търсена туристическа дестинация.

По време на заседанието е било препотвърдено, че Казанлък е позициониран на международния туристически пазар като атрактивна дестинация със собствен облик и богато културно-историческо наследство. Годишната програма за развитие на туризма в общината, която предстои да бъде гласувана от Общински съвет Казанлък, съдържа дейности, които продължават популяризирането му в тази посока. Приоритетите за 2020 г. включват участие и изработване на европейски проекти, изграждане и поддръжка на инфраструктурата, обслужваща туризма на територията на общината, обогатяване и надграждане на събития от местно и национално значение.

На срещата са били обсъдени и различни мнения за евентуална актуализация на цените на билетите за Фестивала на розата и др., които не са променяни от години.

На вниманието на членовете на Консултативния съвет на следващо заседание ще бъде представена програмата за Фестивал на розата `2020, която вече е почти готова, уточниха от пресцентъра на Община Казанлък.

(СН)