И трима старозагорци се включват в експедиция за покоряването на най-високия връх в Африка

177
Връх Ухуру в Африка, към който поеха трима старозагорци и двама алпинисти от Павел баня

„Към най-високите върхове се насочват само най-силните“, отбелязва в поздравителния си адрес към тях кметът Живко Тодоров

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров изпрати поздравителен адрес към старозагорските алпинисти Калин Иванов, Пламен Димов и Павел Цонев, които утре ще се включат в покоряването на най-високия връх на континента Африка – връх Ухуру в планината Килиманджаро в Танзания. Изкачването на 6-хилядника ще бъде в памет на алпиниста Атанас Скатов, който остана завинаги в полите на планината Каракорум при неуспешен опит за изкачване на връх К2.

„Към най-високите върхове на Земята се насочват само най-силните и издръжливите. Пожелавам Ви стъпка по стъпка и без страх да покорите поредния връх във Вашия живот“, се казва в поздравителния адрес на градоначалника.

Старозагорците ще получат с поздравителния адрес и знамето на България с пожелание да се завърнат под липите живи и здрави.

Медията ни припомня, че вчера двама алпинисти от Павел баня – Мая Иванова и Кольо Кавръков, които са част от експедицията, получиха от кмета Иса Бесоолу националния трибагреник и знамето на курортния град заедно със заръката да ги развеят на връх Ухуру, което се очаква да се случи на 1 декември.

(СН)