И двете беройски контроли ще са от 18 часа под Аязмото

32

Заради COVID-19 приятелскитe мачове могат да бъдат гледани само онлайн в клубния сайт и Youtube канал

Както вече информирахме тази седмица футболният тим на „Берое“ ще изиграе две контролни срещи. Съперници в тях са отборите на „Етър“ – Велико Търново, и „Арда“ – Кърджали. И двете проверки са насрочени за 18 чaса на Градския стадион под Аязмото . Двубоят с „болярите“ е на 27 май, сряда, а този с новака в елита – на 30 май, събота.

Заради изискванията и мерките за безопасност и на двата приятелски мача няма да бъде допускана публика, както и представители на медиите. Планирано е и двете срещи да бъдат излъчени на живо в клубния сайт и Youtube канал.

Иначе при засилени картинни мерки ще бъде даден рестарт и на еfbet Лига. На 7 юни, неделя, от 18:45 часа „зелено-белите“ посрещат варненския „Черно море“, а на 13 юни, събота, от 20 часа гостуват на столичния „Славия“.

Заради COVID-19 спортният ни министър Красен Кралев утвърди указанията за прилагане на противоепидемични мерки, както и Концепция и насоки за възобновяване на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол. Ето част от най-интересните точки:

Стадионите в efbet Лига ще бъдат разделени на 3 зони:

* Зона 1 – вътрешност – включва всички зони с лица, които са нужни за провеждането на двубоя, т.е. футболисти, треньори и съдии, журналисти

* Зона 2 – трибуни – включва седалките, ВИП зоната и журналистическите ложи

* Зона 3 – външна част – всички зони на територията на клубната база

Максималният брой присъстващи на футболен мач в един и същ момент е 300 човека, като медиите имат само 10 места. Запалянковци не се допускат.

Във всяка зона може да има по максимум 100 човека, като няма как в една да има 150, а в друга – 50, например.

Отборите трябва да пристигат с повече транспортни средства на стадиона, за да има метър и половина разстояние между физическите лица, което означава, че футболистите на домакините ще пътуват до срещите с личните си автомобили и само по един в кола.

Двата отбора не бива да се засичат при пристигане на стадиона, както и ще използват различни маршрути към съблекалните, а времето, прекарано в тях, трябва да бъде сведено до минимум. В съблекалните маските са задължителни, а при излизане към терена подредбата трябва да бъде шахматна.

Прегръдки, целувки и всякакви контакти при гол са изключени и водят до директен жълт картон. След мача е задължително банята да се ползва на принципа „един по един“, а най-добре е футболистите да се къпят вкъщи…

(СН)