Искат решетки за домашен насилник-рецидивист

623

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ ще поиска прокуратурата спрямо старозагореца Владимир Вътев, който е бил задържан първоначално за 24 часа след сигнал за пореден случай на домашно насилие.

Сигналът спрямо 47-годишния В. В. е бил подаден на 19 октомври, когато въпреки издадената ограничителна заповед причакал съпругата си пред работното й място в Стара Загора. Тя се опитала да подаде сигнал по телефона, но той издърпал апарата и го изхвърлил на улицата, след което й нанесъл удари с ръце. Притекли се на помощ граждани преустановили по-нататъшното насилие над жертвата.

При пристигане на място униформените установили, че спрямо Вътев има издадена през септември ограничителна заповед по никакъв повод да не доближава квартирата и офиса на половинката си, с която били в процес на развод.

Вътев е задържан за 72 часа, назначен му е служебен защитник, прокуратурата работи по събирането на допълнителни доказателства, в това число и за нанесено телесно увреждане на жертвата. Междувременно е установено, че преди година му е било отнето свидетелството за правоуправление на лекия автомобил, след като е бил хванат да го управлява под въздействие на солидно количество алкохол. Пак тогава мъжът е бил осъден, но изпълнението на наказанието било отложено за срок от 3 години.

Юристи на територията на Старозагорска област отчитат сериозен бум от случаи на домашно насилие през последните месеци, имало и няколко настанени в болница със сериозни травми жертви на ревнивци. Не липсвали и пострадали съпрузи, които предпочитали да отричат, че са били налагани с тигани и тупалки от благоверните си половинки.

Христо ДИМИТРОВ