Инър Уийл клуб – Стара Загора, дари книги на Пето ОУ

109

По случай месеца на детето, Инър Уийл клуб – Стара Загора, дари книги на Пето основно училище (ОУ) „Митьо Станев“ в Града на липите за обновяване на училищната библиотека. Дарението беше връчено на 22 юни от дамите от Клуба. То е в рамките на годишния проект на клуба „Чети-дари“ и национален за организацията. Стартираната кауза с Пето основно училище „Митьо Станев“ е под мотото „Книга прочети и на училищната библиотека помогни“, публикувана на интернет страницата www.chetidari.bg.

Кампанията „Дарявай докато четеш“ обединява ползите от четенето с тези на дарителството. От името на училището дарението беше прието с огромна благодарност.

Библиотеката на Пето основно училище съществува от създаването на школото и е предпочитано място за срещи и забавление, както на членовете от читателски клуб „Малкият принц“, така и на останалите ученици. Там се организират интересни литературни четения, срещи с любими творци, провежда се маратон на четенето, избират се и помощник-библиотекари. В началото на месец юли училищната библиотеката отново ще бъде отворена за читателите си, като ще им предостави възможност да се докоснат до нови познания, приключения и нови светове чрез новите книги.

Към момента на сайта www.chetidari.bg Инър Уийл клуб – Стара Загора, има още 3 активни каузи, които предстоят да бъдат финансирани. Те са свързани с други три училища в Града на липите.

Инър Уийл е една от най-големите доброволни организации на жени в света, с над 100 000 членове в повече от 104 страни, като всички дами, независимо от своята националност, се ръководят от едни и същи цели: насърчаване на приятелството, лична служба в полза на обществото и подпомагане на международното разбирателство.

Инър Уийл клуб – Стара Загора, със своята 20-та годишна история, е осъществил множество проекти в обществена полза. Дамите от Инър Уийл вярват в доброто у младежите и децата, и са обнадеждени, че са намерили верния път за да ги провокират да четат и да даряват.

(СН)