Инквизитор се похвали в нета как надува жив таралеж

162

29-годишен жител на старозагорското село Загоре застана пред Темида заради видеоклип, разпространен в социалните мрежи, на който се вижда как надува с уста все още жив таралеж, след което реже крайниците му с нож и обявява, че възнамерява да го одере, изпече и изяде, докато е все още топъл.

Скандалният, направен от непознатия до сега на екозащитниците видеозапис е бил пуснат в социалните мрежи от Наско Иванов на 19 юни м.г., а според запознати само за седмица е набрал над 25 000 гледания. Делото е било образувано от Районна прокуратура – Стара Загора, след сигнали на възмутени от клипа природолюбители, които напомнили, че таралежът е сред защитените от закона представители на дивата природа.

В открито заседание от 1 март състав на Районния съд е одобрил споразумение между Наско и наблюдаващия досъдебното производство прокурор, по силата на което младият мъж ще премине през едногодишен период на пробация, като задължително веднъж седмично ще се среща с пробационен служител. Той ще трябва да заплати и направените разходи по досъдебното производство. Според запознати видеоклипът все още можел да бъде видян в мрежата, въпреки опитите да бъде изтрит.

В село Загоре разбраха от журналисти за присъдата, от там припомнят, че мъжът излязъл от затвора преди две години, където изтърпял присъда за погром в игрална зала, където профукал солидна сума на ротативките.

Христо ДИМИТРОВ