Инж. Методи Губеров, председател на СНЦ „Наш дом“ – Стара Загора: За „Сиела Норма“ и опашатите лъжи на измамата!

462
Инж. Методи Губеров

Няколко дни остават до изборите, а лъжите на измамниците не секват. То не бяха избори в Албания и Грузия, то не бяха части за ремонти. Смукани и недосмукани оправдания за един грандиозен опит за измама. Глупавите обяснения на ухиления шеф на „Сиела Норма“ очевидно са предназначени за онези избиратели, които никога не са се занимавали с машини и оборудване за изчислителна техника. За специалистите от бранша нещата стоят по много по-различен начин. Хронологията изисква конкретни отговори на конкретни въпроси! Какви са те?

  1. Всяка една закупена машина, каквато и да е тя, е защитена от бърникане на пишман майстори в нея. Тоест нейната гаранция зависи от това дали тя не е разглобявана и от нея не са изваждани съставни части за други ремонти. Ако това е правено, гаранцията на машината не важи! Не важи гаранцията и на ползваните от нея части!
  2. Изборният кодекс не позволява каквито и да е ремонти по време на избори. В такива случаи се преминава на хартиено гласуване.
  3. Частната фирма дотолкова се вживя в ролята си на изборен манипулатор, че започна нагло и безцеремонно да вкарва стотици машини, флашки, карти и какво ли не, като ги складира, където им падне, без санкцията на ЦИК. Това поставя нов въпрос! Участва ли ЦИК в измамата, или е уж изненадана от скандала.
  4. Скандалът с допълнителните машини изисква незабавен арест на всички допълнителни машини, флашки и карти, както и светкавични действия на прокуратурата относно мащабен опит за преврат с участието на „Сиела Норма“ и други тарикати покрай тях.
  5. ЦИК незабавно трябва да вземе решение за 100% преброяване на контролните разписки от сертифицираните машини за гласуване. В противен случай резултатите са под въпрос.

Нека избирателите в неделя дадат добър урок на всички измамници, които за 6 месеца погубиха милиони народна пара, убиха стотици българи с бездействието си в пандемията и обезвериха хиляди граждани със своята немощ и лакомия.