Изправят на съд инвалид, блудствал със сираче

766

42-годишен, страдащ от глухота и признат за инвалид старозагорец, ще застане пред Темида по обвинение, че е блудствал с непълнолетно момиче – сираче.

Грозният инцидент е станал на 13 декември 2017 г., когато мъжът примамил страдащата от лека умствена изостаналост жертва в жилището си и там започнал да я опипва, за да се възбуди.

Любомир Филипов добре познавал тийнейджърката и нейната приемна майка, защото били съседи. В хода на досъдебното производство той изразил учудване, че за подобни действия го задържат. Мъжът смятал, че момичето отдавна било „готово“ да води пълноценен сексуален живот.

Гаврата била разкрита след няколко дни, когато уплашеното дете споделило с приемната си родителка случилото се в апартамента на „чичко Любчо“.

Според съдебните психиатри и психолози детето не е могло да възприема правилно обективната действителност и извършеното спрямо него и да му противодейства.

Очаква се до дни да бъде насрочена дата на съдебното заседание, което ще бъде при закрити врати заради непълнолетието на жертвата.

Иван ПЕТРОВ