Изложба „Фотодесант“ ще бъде открита във Военен клуб – Стара Загора, утре

76

Посветена е на 15-годишнината от членството на България в НАТО

На 26 февруари от 11:00 часа във Военен клуб – Стара Загора, ще бъде открита изложба „Фотодесант“ на фотографа Вилхелм Йоцов, съобщиха от Втора Тунджанска механизирана бригада.

Изложбата е посветена на 15-годишнината от членството на България в НАТО и представя мигове от дейността на българските военнослужещи при провеждане на военни учения и тренировки.

Вилхелм Йоцов работи от 20 години като фотограф в системата на Министерството на отбраната. Във фотосите е запечатал хиляди мигове от живота и службата на няколко поколения военнослужещи от Българската армия, а през последните години и на военнослужещи от страните-членки на НАТО.

Фотографиите му показват изпълнението на войнския дълг на военнослужещите от различните родове войски денем и нощем, лято и зима на фона на красиви кътчета от Република България. Във фотоизложбата са уловени и мигове по време на провеждането на военни национални и международни учения в страната. Като творец той се е докоснал до най-съкровените и отговорни моменти, с които се сблъскват военнослужещите.

(СН)