Изложба в сърцето на Стара Загора събра 60-годишната история на СУ „Максим Горки“

282
Зам.-кметът Надежда Чакърова и директорът на училището Мариана Пенчева при откриване на изложбата

Изложба под мотото „60 години в полет“, събираща цялата история на Средно училище „Максим Горки“, беше открита днес по алея „Стара Стара Загора“ в парк „Пети октомври“. В нея са показани 30 табла със снимков и документален материал. Включени са действия от многообразния училищен живот, значими успехи, истории, които са част от училищния музей. В сърцето на Стара Загора са показани и събрани спомени от личните архиви на преподаватели и възпитаници на училището, което старозагорци с любов наричат Руската гимназия.

„Пожелавам ви здраве и вдъхновение. Следя работата ви с възхищение и поздравявам всички ви, които обединени разкривате този полет във времето. 60 години са много, но и малко, защото съм убедена, че ви предстоят още много успехи и годишнини, които да празнувате все така запомнящо се“, поздрави ръководството и учениците на СУ „Максим Горки“ зам.-кметът на община Стара Загора Надежда Чакърова.

Гости на откриването на изложбата бяха още Станимира Димитрова, началник на отдел „Образование“, Диана Атанасова, началник на отдел „Култура“, Валентина Бонева, председател на ПК по образование, наука и защита правата на децата на Общинския съвет, Цветана Иванова от Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

На 2-ри март в двора на училището ще се проведе 7-ото издание на инициативата „Да съхраним българското“, а на 28 март, на рождения ден на своя патрон, отново в двора ще бъде открит бюст-паметник на Максим Горки. Тогава подготвят и Ден на спортните предизвикателства.

(СН)