Иззеха оръжие, боеприпаси и дрога от дома на мъглижанин

479

Незаконно притежавана ловна пушка, 134 боеприпаси, 270 грама барут и взривател за противопехотна мина са открити и иззети от дома на 26-годишен жител на град Мъглиж в хода на специализирана полицейска акция.

Претърсването на жилището, ползвано от 26-годишния Костадин Илиев, който е с чисто съдебно и криминално досие до сега, е извършено на 9 юни. На различни места при обиска са открити и иззети 12 топчета зелена листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана, и електронна везна, уточниха от териториалното поделение на Старозагорската районна прокуратура в Казанлък.

Срещу Илиев на този етап не е повдигнато обвинение, предстои да бъдат извършени редица експертизи, в това число балистична и химическа. Срокът за разследването е двумесечен.

Жители на Мъглиж останали изненадани от находките в дома на младия мъж, който живеел с родителите си в къщата. Близките на Илиев са сред най-уважаваните в малкото градче, никой не подозирал, че синът им съхранява общоопасни средства. По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 339, ал. 1 от НК (незаконно държане на общоопасни средства) и по чл. 354а, ал. 3, вр. с ал. 1 от НК (държане на високорискови наркотични вещества).

Иван ПЕТРОВ