Издирват осъден на затвор жител на с. Осетеново, той бил в Гърция

81

МВР издирва 33-годишен жител на павелбанското село Осетеново, за да бъде приведен в затвора по влязла в сила ефективна присъда за шофиране на автомобил, без да има свидетелство за правоуправление.

Криминално проявеният Фейми Мустафов е бил засечен зад волана на лек автомобил „Хюндай“ рано сутринта на 4 август 2017 г. на разклона за Павел баня, камери на бензиностанция в близост са запечатали образа му, но до последно той отрича да е шофирал. Досъдебното производство се проточило близо 2 години, тъй като междувременно осъжданият нееднократно за незаконно притежание на оръжие и управление на МПС в условията на отнето свидетелство успял да изчезне от страната.

След обжалвания пред Окръжен съд – Стара Загора, и връщане обратно на съдебното следствие Мустафов е осъден на 3 години затвор ефективно при първоначален строг режим на изтърпяване и глоба от 1 200 лв. Според запознати Фейми в момента е в Гърция, където имало данни, че е подсъдим за трафик на хора. За последно осетеновецът е бил в затвора до юли 2014 г., като е изтърпял 21-месечна присъда.

Христо ДИМИТРОВ