Зърнопроизводители набират пари в помощ на медиците

243
Петролната компания "Зара" е дарила близо 170 000 лв. на УМБАЛ "Киркович" за закупуване на респиратори и монитори за следене състоянието на пациентите

Съюзът на тракийските зърнопроизводители, в който членуват над 130 арендатори и собственици на големи площи обработваеми земи на територията на Старозагорска и Сливенска области, е стартирал кампания за набиране на финансови средства, с които да бъдат подпомогнати медиците и здравните заведения в битката им с COVID-19, съобщи председателят на организацията Цветан Берберов.

Средствата ще се набират до петък, до тогава ще бъде решено къде точно да бъдат насочени.

В понеделник от петролна компания „Зара“ дариха 72 960 лв. на платформата „За доброто“, за да бъдат закупени 2 респиратора за УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Компанията е дарила общо близо 170 000 лв., като са вече закупени още 1 респиратор, 7 монитора за следене състоянието на пациента, консумативи за оборудването и предпазни средства.

Припомняме специалната дарителска сметка, която Община Стара Загора откри за подпомагане на болниците, социалните заведения и възрастните хора:

„УниКредит Булбанк“ АД,
IBAN: BG62UNCR70008422236384;
BIC: UNCRBGSF;
КОД НА ВИД ПЛАЩАНЕ: 44 51 00
Основание за плащане: Дарение – коронавирус.

Христо ДИМИТРОВ