За пети път най-старото старозагорско училище организира състезанието „Българският език е лесен и интересен“

222

На 14 март от 13:30 часа старозагорското VI ОУ „Свети Никола“ за пета поредна година ще проведе състезанието „Българският език е лесен и интересен“.

Тази година надпреварата има специално посвещение – 182 години Светиниколско училище. „Едва ли има по-подходящ момент да насърчим децата да конкурират своите знания, да развиват умения и дух, да търсят и да откриват нови предизвикателства в науката. Основна задача е подкрепата на обучението по български език“, коментираха организаторите.

Състезанието цели да подпомогне и да повиши езиковите компетентности на учениците, да развие интереси, потребности и нагласи, свързани с усвояване на понятия и нови думи, да изгради умения за представяне пред публика и да мотивира нагласа за самостоятелно учене. То може да бъде в помощ и на учителите при подготовка на учениците за явяване на национално външно оценяване.

„Българският език е лесен и интересен“ е предназначено за ученици от III до VII клас. Участниците са разделени в две възрастови групи – III – IV клас и V – VII клас. Състезателите спелуват думи, които имат особености в правописа и изговора и усвояват знания, докато се забавляват.

(СН)